tiistai 6. syyskuuta 2011

Kannat kattoon Keltaisella

Everyone's watching to see what you will do
Everyone's looking at you, oh
Everyone's wondering, will you come out tonight
Everyone's trying to get it right, get it right

Everybody's working for the weekend
Everybody wants a little romance# Vinny Olavi # Groupie High School # Vincenzo Olavi # GHS Racing # Knockout Cocktail # Vinny's Playground # Modern Day Cowboys # nti Kaleva & the Mistake # Los Gran Artistas
Ennen viikonlopunviettoon ja keikkalinjalle siirtymistä saatiin apua tutulta taholta, kun KC:sta tuttu Randy Napalm Rain pistäytyi treeniksellämme jeesailemassa mikserin kanssa ja vinguttamassa beissiä Wegsterin makoillessa vuorostaan kuumeessa. Lauantaiksi saatiin onneks koko jengi terveeksi ja vielä treenitkin vedettyä. Itse kulutin aamun lähinnä lenkkeilyyn, saunomiseen ja auringossa heräilyyn. Lounastettiin torilla luxus-tyyliin yhden maissa, kiitokset Peegulle uskomattoman maistuvista eväistä ja bileistä yleensäkin! Nitro myöhästyi safkailusta, sillä jäbä oli häippäillyt hiukan liian myöhään nukkumaan ja heräillyt vasta hetkeä aikaisemmin. Matt käski myös meidän käydä hakemassa itselleen uuden kitarapiuhan, sillä äijä viiletti parhaillaan vasta jossain Oulun ja Raahen välisellä highwayllä täyttä päätä. Saatiin kamat pystyyn Keltaiselle Aitalle ja äänet kuuluviin suhteellisen nopeasti, minkä jälkeen meikä feidailikin jo MAAILMAN PARHAASEEN make-uppiin ja hiustenstailaukseen. Kun kävelin keikkatamineissa Rotuaaria pitkin takaisin torinrantaan päin, fiilikset gigiä varten alkoivat nousta, kun ympäriltä kuului heittoja tyyliin: ”Hei noilla on se keikka kohta, pitäskö mennä kattoon?” & ”Toi oli sen uuden bändin laulaja” ja niin edelleen, HAH.

Aloitettiin keikka noin viistoista minuuttia myöhässä, ja bileeeet pysyi alusta loppuun katossa. Musiikillisesti gigi ei tarjonnut parasta mahdollista kuvaa Groupie High Schoolista, mutta osa tästä voidaan laittaa ulkoilmankin piikkiin, mikä tekee keikan vetämisestä aina monta astetta vaikeampaa. Ei ollut myöskään helppoa lähtä revittelemään esimerkiksi Poisonin alkuperäisenä esittämää ”Talk dirty to me” –biisiä, kun takana oli jätkien kuumeilusta johtuen vain pari harjoituskertaa. Heh, tästä huolimatta kyseinen kappale edusti kuitenkin ehkä jopa keikan parasta antia yhdessä ”I’m stonedin” ja ”You thought it was goldin” kanssa. Meikä fiksaili vielä kyseistä Poison-coveria varten vanhanaikaisen lankapuhelimenkin roikkumaan huiveilla koristelemaani mikkiständiin kauniiksi lisäksi. Yllättäen iloiset ja rauhallisemmat ”Fallen angel” & ”Hanging with the boys” eivät toimineetkaan tarpeeksi hyvin pihalla soitettuna, vaikka aurinko valaisikin vielä torinrantaa kivasti. Meikä ja Mike reenailtiin akustinen versio Negativen ”Still alivesta” Peekun juhlia varten, ja jäbä näyttikin liikuttuvan häntä varten omistetusta biisistä sen verran, että nenäliinat tulivat tarpeeseen (huomaa Miken I <3 Dad –paita alimmaisessa kuvassa).

Matt Nitro
Keikalta ei jäänyt puuttumaan myöskään Spinal Tap -tyylistä lavakomiikkaa. Ensimmäisenä sitä tarjoili Mike, kun äijä heitteli tuttuun tyyliin kapuloitaan ilmaan, osuen suoraan Wegsterin takaraivoon. Hetkeä myöhemmin tyyppi huomasi kuluttaneensa jo tusinan niitä vitun kapuloita yleisön sekaan, joten tarvittiin pieni paussi, jotta rakas rumpalimme sai aikaa hommata jostain lisää stikkejä. Wexxterin basso hävisi kuuluvista joissain välissä tyystin, ja luulin jo äijän kärsivän aivovauriosta, kun jäbä tsiigaili meikää päin suu ammollaan. Keikan jälkeen kävi ilmi, että bassomiehen sormet olivat olleet niin jäässä (ulkona +20 astetta WTF), etteivät ne enää taipuneet tarpeeksi kielille. Esiintymistä häiritsi myös hiukan iäkkäämpi naiskatsoja, joka yritti nappailla biisien välissä meitsin mikkiä omia biisejään varten. No sovittiin, että vedetään duetto Tuiran Merikulmassa jonain parempana ajankohtana ja että voidaan tarvittaessa myös suostua lämppäriksi, hahah! Kun alettiin Miken kanssa jakaa ruusuja loppukumarrusten ja encore-vedon (New York broke my heart) jälkeen, jouduttiin vielä nostelemaan täti ylös monitorien seasta, jonne hän oli keikan lopuksi sukeltanut. No eipähän ainakaan jäänyt kukaan kylmäksi.

Meikä dallaili hyvän ystävän loistaville kaksvitosille jonkin aikaa soiton tauottua, ja keskityin onnittelujen jälkeen lähinnä roomalaistyyliseen, sikamaiseen syöpöttelyyn, sen verran hyvät oli eväät. Kotibailujen jälkeen palailin vielä hetkeksi Keltaiselle Aitalle, jossa bändin loput jätkät olivat täysissä biletunnelmissa. Uni maistui raskaan päivän jälkeen. Niin myös ilmeisesti muille, sillä esimerkiksi Nitro oli vetänyt unta kuulaan Hiukkavaaran treeniksellä pitkälle sunnuntaihin. JEAH – Raahen keikkaa odotellessa!  Settilista Keltaisella Aitalla oli seuraava:
 
# Vinny Olavi # Groupie High School # Vincenzo Olavi # GHS Racing # Knockout Cocktail # Vinny's Playground # Modern Day Cowboys # nti Kaleva & the Mistake # Los Gran Artistas

College night out
I’m stoned
Fallen angel
Hanging with the boys
Still alive (akustinen)
Scarlett Red
Talk dirty to me
The World is yours
You thought it was gold
New York broke my heart (encore)